Nederland-Utrecht

Weekendje Utrecht. Hotel geboekt via hotelspecials , NH Hotel Utrecht. Een nachtje verblijven plus ontbijten. Mijn vriendin Chanté die ging met mij mee om de stad te verkennen.

IMG_5344

In het weekend wordt er altijd aan het spoor gewerkt dus er reden géén intercity’s naar Utrecht. Wel sprinters met een reistijd van ongeveer 1 uur. Het NH Hotel had een perfecte ligging, vlakbij het station en 10 minuten lopen naar het centrum. Na een lange, vervelende rit waarbij mijn vriendin en ik lastig werden gevallen door één of andere idioot  was ik toch echt blij dat ik weer de trein verliet.

IMG_5620.JPG

Wij werden vriendelijk ontvangen bij het hotel en konden zelf kiezen of wij op een hoge of lage etage kwamen te zitten. Wij kozen natuurlijk voor een hoge etage. Het hotel heeft 18 verdiepingen. De kamer zag er netjes uit en wij werden van alles voorzien. Na rustig gesetteld te hebben in de kamer was het tijd om de stad te verkennen.

In Utrecht zijn ze flink aan het verbouwen waardoor de omgeving van het station iets wat bouwvallige eruit zag. De stad bruiste van leven en het was toevallig ook een markt dag op zaterdag. De stad zag er echt groot uit en historisch, wat wij vooral tegenkwamen in de stad was dat er veel theaters in de buurt waren. De stad heeft veel weg van Amsterdam, veel grachten en veel fietsers.

IMG_5616.JPG

De volgende ochtend maakten wij ruim gebruik van het ontbijt. Het ontbijt buffet was echt goed gevuld met diverse hapjes zoals, worstjes, gekookte ei, brood, cornflakes, fruit, croissantjes en pannenkoek.

Utrecht is een leuke stad voor een dagje weg en een weekendje weg. Het NH hotel is een aanrader en als je van onbeperkt tapas houd dan moet je zeker eten bij El Mundo.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s