Aruba-Oranjestad

I Love Aruba resized

Aruba is een land waarbij liggen op het strand om 9 uur in de ochtend de normaalste zaak van de wereld is.

Afgelopen herfst bezocht ik het mooie Aruba. Dit was één van mijn places to go . Op het eiland heb ik familie wonen, 2 nichten van mijn moeders kant die mij met open armen hebben ontvangen. Mijn verblijf was niet lang, ik verbleef er maar 2 weken, dus ik heb persoonlijk alles uit deze 2 weken gehaald en gedaan wat ik wou doen.

Voorbereidingen

Er zijn een aantal dingen die je moet regelen voordat je überhaupt op vakantie gaat.

 1. Vrij van werk nemen
 2. Vliegticket boeken
 3. Koffer inpakken
 4. Geld wisselen
 1. vrij van werk nemen was voor mij géén probleem. Ik ging in de periode na de zomer waarbij mijn collega’s terug kwamen van hun vakantie.
 2. Vliegticket boeken. Hierbij ging ik online kijken welke vliegtuigmaatschappij voor mij financieel voordelig uitkwam. Als eindresultaat heb ik geboekt bij TUI. De prijzen kunnen flink schelen als je boek tijdens vakantie periode en niet vakantie periode. Wat is nou niet een vakantie periode, de periode waarbij de scholen weer beginnen. In oktober betaal je ongeveer €650,- voor een retour ticket en 20 kg ruimbagage. Let op, als je een ticket boekt dan kan het ook zo zijn dat je een tussen stop ergens hebt. In dit geval bijvoorbeeld Bonaire.
 3. Koffer inpakken. Wat heb je allemaal in je koffer nodig : bikini, slippers, t-shirts, tops, rokjes, jurkjes, zomerhoed, zonnebril, uitgaan schoenen, en als laatst handtasje.
 4. Bij diverse banken kan je geld wisselen. In Aruba kan je betalen met Amerikaanse dollers of met Arubaans Florin. Het is verstandig om hier in Nederland je euro’s in te wisselen.

12191579_10205017804273936_7947233113832337676_n

Week 1

In week 1 verbleef ik bij mijn jongste nicht die ergens hoog in de bergen woont op Aruba, San Fuego. Mijn nichten heb ik een aantal jaren niet gezien en die waren erg blij om mij te zien. In week 1 ben ik gaan mountainbiken naar de top van Arikok. Na 5 minuten fietsen was ik echt kletsnat van het zweten, de zon daar is echt mega fel. Dus smeer je goed in en zorg voor een flesje water overal waar je gaat. Daarnaast had ik lekker gezwommen in helder blauwe water in ‘baby beach’. Op Aruba zelf heb je 5 stranden, baby beach, Rodger’s beach, Eagle beach, Moomba beach en Arashi beach. Tot slot bezocht ik nog een waterpretpark genaamd Palm Island. Hier kan je voor $99 doller een hele dag in diverse attracties zitten, onbeperkt gebruik maken van het buffet en heerlijk genieten van het uitzicht. Het buffet bestaat uit : Ontbijt (diverse brood, broodbeleg, cornflakes, fruit en drinken.), avond eten (pasta, rijst, kip, vis, aardappel, salade en drinken.), de hele dag door kan je hamburgers, hotdogs en patat bestellen bij de cafetaria. Drinken kan je onbeperkt krijgen van fris tot aan een wijntje.

IMG_5117[2]

Week 2

In week 2 verbleef ik bij mijn oudste nicht die vlakbij Oranjestad woont. Zij gaf mij haar auto om overal en nergens te gaan. Haar dochters van 17 en 11 bracht ik dagelijks naar school en haalde hun ook op. Met mijn nichtje van 17 heb ik diverse plekken bezocht zoals het centrum en verschillende uitgaansplekken. In Aruba heb je diverse lokale uitgaansplekken, maar mijn nicht bracht mij naar één van de hotspots genaamd Gusto. Persoonlijk vond ik er niet zoveel aan, mensen waren van diverse afkomsten en leeftijden, muziek was meer techno en house. De tweede uitgaansplek die ik heb bezocht was Senior Frogs, overdag een café en in de avond een club. Mensen waren van diverse afkomsten maar de meeste toch Amerikanen, muziek was verschillend van rnb tot aan house. Het centrum van Aruba is best wel klein, wel heb je een Zara en een Mango. Verder kom je grote modeketens tegen zoals Gucci, Prada en Armani. Tot slot bezocht ik nog een bowlingbaan bij Palm beach Plaza.

Tips

 • Neem bij TUI in de vliegtuig wat te snacken mee, je krijgt maar 1 warme maaltijd.
 • Smeer jezelf goed in, je verbrand echt snel.
 • Neem voldoende geld mee, Aruba is best wel prijzig.
 • Huur een auto, OV is niet makkelijk.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s