Suriname-Paramaribo

Het was weer eens een heerlijk trip naar de tropen. Afgelopen weken ben ik naar Suriname gegaan om mijn familie weer te zien na 6 jaren.

Hoe en wat ik allemaal heb gedaan vertel ik je in deze blog.

Via SLM = Surinaamse Luchtvaart Maatschappij had ik een aanbieding gezien. Je kon voor de hele maand maart weggaan voor maar €650,-. Dus al bleef je maar 1,2 of 3 weken je betaalde zo’n bedrag. In verband met mijn werk koos ik voor 2 weken.

Mijn biologische vader die woont in Suriname en mijn moeder haar hele familie die verblijft daar ook. Daarnaast heeft mijn moeder in 2010 een vakantiehuis gebouwd.

Week 1

In week 1 waren mijn moeder en ik bezig om onze vakantiehuisje op te knappen. Er moest hier en daar wat schoongemaakt worden en een nieuwe kleur rondom het huis. De koers in het land was 5.80 srd. ( Surinaamse Doller ) Dus voor €1,- kreeg je 5.80 srd. Dat is behoorlijk wel veel, neem je maar €100,- mee dan zou je 580 srd. krijgen dat is wel voldoende om je die 2 weken zoet te houden. Het eindresultaat was dat we van een neo groen huisje naar een licht, beige huisje gingen.

Naamloos

Naast mij wonen mijn tante en neven. Mijn neef had toevallig 7  stuk puppy’s. Hij fokt ze en verkoopt ze vooNaamloosr 300 srd. Regelmatig bezocht ik de puppy hok, want ze waren echt om op te vreten zo zacht en schattig waren zij. In de namiddag namen wij de puppy’s uit het hok en lieten wij ze rond huppelen over het erf.

 

 

 

 

In 1609658_734019029950767_447383522_nhet weekend brachten mij nicht en neven mij naar een lounge/bar plek genaamd 22 yards. Het was een nette plek waar de hippe moderne urban/ rnb  muziek vol op sfeer creëerde. Je kon hier diverse cocktails krijgen maar ook een Parbo bier kan je hier rustig nemen. Je kan binnen zowel buiten zitten, buiten heb je een mooie zicht richting de Casino toe. En de borrelhapjes zoals de bitterbal is ook een aanrader om te nemen.

Popeyes_butterfly_shrimp_meal

 

Ik weet niet wat het is, maar ik ben gek op ‘Popeyes’. Wat is dat, dat is net zoals de KFC Kentucky Fried Chicken. Maar veel lekkerder, de patat is gekruid met peper en zout en de kip is oh so krunchy en spicey. Daarnaast krijg je ook nog een biscuit, kleine rondje broodje erbij. Wat betaal je voor zoiets, 20 Srd = €5,-

Week 2

In week 2 was ik echt lui, het enige wat ik wou doen was in de zon liggen, vreten en slapen.

Naamloos

Toch ben ik even de stad ingegaan met mijn Vader. Door de stad lopen is net als lopen in één van de Vybz Kartel video clips. Zoek het maar op, op Youtube dan begrijp je wat ik bedoel. In de stad vind je heel veel Chinese winkels waar ze alleen maar neppe merken verkopen, van tassen, schoenen tot aan kleren. De enige Europese merk die je tegen komt is de Jack en Jones. Hiernaast zie je een moskee staan die midden in de stad te bewonderen is. Naast de moskee staat er ook een Tempel en een Synagoge.

Bij mijn tante kreeg ik een lekkere verse kokos noot aangeboden. Het was een lekkerNaamloos  dorstlesser, zo van een palmboom gekapt door mijn neef. Ik ben dol op kokos, de geur, de smaak, de textuur. Het geeft mij een Caribische en Tropische gevoel.

 

 

11760103_886713824755129_520579093266897161_nIn het weekend ben ik gaan stappen met mijn neven en nichten. Mijn nichtje Kaily die was ook op vakantie in Suriname en zij komt zelf van Aruba. Het was ook leuk om haar weer te zien, nadat ik haar had gezien van mijn vakantie in Aruba. We gingen met z’n allen naar Euphoria. Dat is een populaire club midden in de stad. De club van binnen zag er erg groot en netjes uit. Ook had je een lange, mooie uitgestrekte balkon. Waarbij je een mooie uitzicht had over de hele stad en de auto’s die langs reden.

Ik heb heerlijk van Suriname genoten, het weer, eten en mijn familie.

Must eat plekken:

  • RoopRam ( Heerlijke roti’s)
  • Restaurant Sarinah ( Heerlijke Indisch/Javaans )
  • Wolly’s ( Patat, Shoarma en burgers )
  • Denello’s ( Patat, Shoarma en burgers )
  • Mcdonald ( Kip en ijsjes )
  • Popeyes ( Patat en Kip )
  • Pizza hut ( Overheelijke pizza’s )
  • Bakkerij Fernandes ( Hartige hapjes )

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s